Grunnleggende om Windows: Hvorfør du bør oppgradere til Windows 10

Lesson 14: Hvorfør du bør oppgradere til Windows 10

/en/tr_no-windows-basics/hvordan-overleve-slutten-p-microsofts-sttte-for-windows-xp/content/

Hvorfor bør du oppgradere til Windows 10

Merk: Tilbudet om gratis oppgradering til Windows 10 utløp 29. juli 2016. Hvis du likevel ønsker å oppgradere til Windows 10, kan du kjøpe det fra Microsoft her .

Windows 10 er den nyeste versjonen av operativsystemet Windows for PC-er. I motsetning til tidligere versjoner, ble Windows 10 gjort tilgjengelig som en gratis oppgradering så lenge det var Windows 7 eller Windows 8.1 på datamaskinen. Men dette tilbudet varte bare fram til 29. juli 2016. For å oppgradere etter denne fristen må du enten kjøpe Windows 10 separat eller kjøpe en ny datamaskin som allerede har Windows 10 installert.

Start-menyen i Windows 10

Hvorfor blir jeg tvunget til å oppgradere?

I et forsøk på å oppfordre brukere til å oppgradere til Windows 10, har Microsoft sørget for at installasjonspakken til Windows 10 har blitt lastet ned automatisk gjennom oppdaterings-verktøyet Windows Update. I mange tilfeller har brukerne ikke fått muligheten til å velge om de vil ha denne nedlastingen, og det ser ut til at Microsoft til og med har forsøkt bevisst å villede folk om hvordan man kan deaktiverer oppgraderingen. Selv om vi selvfølgelig ikke er enig i slike taktikker, anbefaler vi likevel at du oppgraderer datamaskinen til Windows 10.

Hvorfor bør jeg oppgradere?

Hvis du er fornøyd med din nåværende versjon av Windows, lurer du kanskje på hvorfor du bør oppgradere. Tross alt har Windows-oppdateringer historisk skapt en rekke problemer for PC-brukere, spesielt med utgivelsen av Windows 8. Selv om Windows 10 ikke er helt problemfri, er det sannsynligvis den mest stabile og sikreste versjonen av Windows som noensinne er utgitt. Den har også flere nye funksjoner, som Microsoft Edge og Cortana, som kan gjøre at du føler du får mye mer ut av datamaskinen din.

den nye Microsoft Edge nettleser for Windows 10

Kanskje viktigst av alt, vil Windows 10 også fortsette å bli støttet av Microsoft mye lenger enn Windows 7 eller Windows 8. Det er også årsaken til at vi har anbefalt på det sterkeste å dra nytte av tilbudet om gratis oppgradering før det utløp. Som med alle store oppdateringer av operativsystem, anbefaler vi også at du sikkerhetskopierer filene dine før du oppgraderer.

Les vår leksjon om oppgradering til Windows 10 for å lære mer.

Kan jeg velge bort oppgraderingen?

Hvis du virkelig ikke ønsker å oppgradere din eksisterende datamaskin til Windows 10, er det mulig. Selv om det kan være litt forvirrende finnes det noen måter for å deaktivere oppgraderingen permanent. Hvis du vet hvordan du kan gjøre endringer på datamaskinen fra ledeteksten, kan du følge instruksjonene på denne Microsoft support siden. Hvis du derimot ikke føler deg kompetent til å gjøre dette på egen hånd, kan du installere et gratisprogram som Never10 som kan gjøre endringene for deg.

den Never10 programvare

Men vi anbefaler altså ikke å deaktivere Windows-oppdateringer for å slippe å oppgradere til Windows 10. Dette kan potensielt introdusere datamaskinen til alvorlige sikkerhetsrisikoer.

/en/tr_no-windows-basics/flere-ressurser/content/