Μικρές συμβουλές Google: Ξεκινώντας με το Ημερολόγιο Google (Calendar)

Lesson 5: Ξεκινώντας με το Ημερολόγιο Google (Calendar)

/en/tr_el-google-tips/-google-yourself/content/

Ξεκινώντας με το Ημερολόγιο Google

Το Ημερολόγιο Google είναι μια ισχυρή, δωρεάν υπηρεσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε το πρόγραμμά σας και να συντονίσετε γεγονότα με άλλους. Διαθέτει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα να κάνετε κοινή χρήση ημερολογίων με άλλους και την εύκολη εναλλαγή αυτών που εμφανίζονται αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιό σας από οποιονδήποτε υπολογιστή ή κινητή συσκευή, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας στο Google.

Το ημερολόγιο Google

Πώς να φτάσετε στο Ημερολόγιο Google

Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Ημερολόγιο Google. Εάν δεν έχετε ήδη ένα, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός λογαριασμού Google εδώ .

Μπορείτε να μεταβείτε στο Ημερολόγιο Google μεταβαίνοντας στο calendar.google.com . Εάν είστε ήδη σε άλλη σελίδα Google, κάντε κλικ στο κουμπί με τις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ημερολόγιο.

Κουμπί "Ημερολόγιο Google" στο μενού Google

Υπάρχει επίσης διαθέσιμη μια εφαρμογή Google Calendar για τις περισσότερες κινητές συσκευές. Η εφαρμογή Ημερολόγιο Google είναι ήδη προ-εγκατεστημένη στις περισσότερες συσκευές Android και μπορείτε να την κατεβάσετε από το Play Store . Υπάρχει επίσης μια έκδοση iOS στο App Store .

Περιήγηση στο Ημερολόγιο Google

Το Ημερολόγιο Google προσφέρει μεγάλη ευελιξία προβολής. Το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία θα αλλάξει το εύρος της τρέχουσας προβολής, εμφανίζοντας μία μόνο ημέρα ή εβδομάδα, ένα ολόκληρο μήνα και άλλες μορφές προβολής.

Λειτουργίες προβολής ημερολογίου

Στην επάνω αριστερή πλευρά του παραθύρου, τα κουμπιά βέλους θα αλλάξουν την προβολή σε διαφορετικές ημερομηνίες στο παρελθόν ή στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο μίνι ημερολόγιο στα αριστερά του κύριου ημερολογίου για να δείτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Το κουμπί Σήμερα θα επιστρέψει την προβολή ημερολογίου στην τρέχουσα ημέρα.

Μίνι ημερολόγιο

Συμβάντα

Κάθε στοιχείο στο ημερολόγιο είναι ένα συμβάν. Για να δημιουργήσετε ένα συμβάν, κάντε κλικ σε ένα κενό διάστημα μέσα στο ημερολόγιο. Θα εμφανιστεί ένα μικρό πλαίσιο για να εισάγετε βασικές πληροφορίες σχετικά με το συμβάν. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να ολοκληρώσετε ή κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερες επιλογές για να εισάγετε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι μόνες πληροφορίες που πρέπει να εισάγετε είναι ο τίτλος του συμβάντος και ο χρόνος, αλλά περισσότερες πληροφορίες μπορεί να είναι χρήσιμες για όποιον βλέπει το συμβάν.

Δημιουργήστε ένα συμβάν κάνοντας κλικ στο ημερολόγιο

Στη φόρμα συμβάντος, μπορείτε να προσθέσετε ειδοποιήσεις για να σας υπενθυμίσουν το συμβάν πριν ξεκινήσει. Αυτές οι υπενθυμίσεις μπορούν να είναι ειδοποιήσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο χρονοδιάγραμμα ή να σας δώσει χρόνο για να σχεδιάσετε κάποιο ταξίδι.

Μπορείτε να τροποποιήσετε τα υπάρχοντα συμβάντα ή να προβάλετε τις λεπτομέρειες τους κάνοντας κλικ στο συμβάν στο ημερολόγιο.

Δημιουργία νέων ημερολογίων

Μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά ημερολόγια για να οργανώσετε εκδηλώσεις ή να μοιραστείτε με συγκεκριμένα άτομα. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν δίπλα στο "Προσθήκη του ημερολογίου" για φίλο και έπειτα στο "Προσθήκη άλλων ημερολογίων". Αυτό θα ανοίξει μια φόρμα παρόμοια με τη φόρμα για τη δημιουργία νέων συμβάντων, με τις δικές της ρυθμίσεις άδειας και κοινής χρήσης. Μετά τη δημιουργία ενός νέου ημερολογίου, μπορούν να του ανατεθούν νέα συμβάντα και παλιά συμβάντα μπορούν να μεταφερθούν σε αυτό.

Δημιουργία νέου ημερολογίου

Κοινή χρήση και προσαρμογή ημερολογίων

Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του Ημερολογίου Google είναι η δυνατότητα να τα προσαρμόσετε και να τα μοιραστείτε. Μετακινήστε το ποντίκι πάνω από ένα όνομα ημερολογίου στα αριστερά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο βέλος αναπτυσσόμενου μενού δίπλα του, για να ανοίξετε ένα μενού για αυτό το ημερολόγιο. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των συμβάντων σε αυτό το ημερολόγιο για την προβολή σας ή μπορείτε να το αποκρύψετε από την τρέχουσα προβολή.

Προσαρμόστε τα ημερολόγια

Μπορείτε να μοιραστείτε ολόκληρο το ημερολόγιο με άλλους, κάνοντας κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις και κοινή χρήση. Αυτό θα σας δώσει επιλογές παρόμοιες με τις προσκλήσεις για συμβάντα, αλλά επηρεάζει ολόκληρο το ημερολόγιο που μοιράζεστε. Ημερολόγια με κοινή χρήση μπορούν να είναι χρήσιμα για να συντονίσετε πολλά σχετιζόμενα συμβάντα με μια ομάδα ανθρώπων.

/en/tr_el-google-tips/-google-image/content/