Μικρές συμβουλές Google: Πώς να κάνετε αναζήτηση με εικόνα στη Google (Image)

Lesson 6: Πώς να κάνετε αναζήτηση με εικόνα στη Google (Image)

/en/tr_el-google-tips/-google-calendar/content/

Πώς να κάνετε αναζήτηση για εικόνα στην Google

Γνωρίζατε ότι είναι δυνατή η αναζήτηση στη Google επιλέγοντας μια εικόνα αντί να πληκτρολογείτε λέξεις-κλειδιά; Ενώ η διαδικασία εκκίνησης της αναζήτησης είναι διαφορετική από την παραδοσιακή αναζήτηση ιστού, η σελίδα αποτελεσμάτων θα σας φανεί οικεία. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με μια συγκεκριμένη εικόνα ή για να βρείτε παρόμοιες εικόνες.

Για να ξεκινήσετε, πατήστε την επιλογή Εικόνες ή μεταβείτε στη διεύθυνση images.google.com και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση βάσει εικόνας στη δεξιά πλευρά της γραμμής αναζήτησης.

Αναζήτηση βάσει εικόνας

Θα ανοίξει το πλαίσιο αναζήτησης με εικόνα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να επιλέξετε μια εικόνα για αναζήτηση. Η πρώτη μέθοδος είναι να επικολλήσετε μια διεύθυνση URL της εικόνας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση βάσει εικόνας.

Επικολλήστε τη διεύθυνση URL εικόνας

Για να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL μιας εικόνας, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αντιγραφή της διεύθυνσης εικόνας. Σημειώστε ότι αυτή η επιλογή ενδέχεται να έχει ελαφρώς διαφορετική διατύπωση ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

Αντιγραφή θέσης εικόνας

Η δεύτερη μέθοδος είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή Ανεβάστε μια εικόνα και στη συνέχεια να περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας για ένα αρχείο εικόνας.

Ανεβάστε μια εικόνα

Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα είναι παρόμοια με μια αναζήτηση ιστού Google. Τα αποτελέσματα θα εμφανίσουν λέξεις-κλειδιά που θα πρέπει να επιστρέψουν παρόμοια αποτελέσματα αναζήτησης, ιστότοπους που περιέχουν την εικόνα και εικόνες που είναι οπτικά παρόμοιες.

Αποτελέσματα αναζήτησης

Επειδή το παράδειγμά μας είναι μια εικόνα ενός διάσημου πίνακα, μπορούμε να δούμε ότι τα κορυφαία αποτελέσματα περιλαμβάνουν ένα site της γκαλερί που φιλοξενεί την εικόνα και μια σελίδα Wikipedia για τον πίνακα. Εάν δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον πίνακα, θα μπορούσαμε να δούμε τη σελίδα της Wikipedia για να μάθουμε για την ιστορία και τον ζωγράφο της. Αν θέλαμε να βρούμε παρόμοιες εικόνες, θα μπορούσαμε να κάνουμε κλικ στο site της γκαλερί για να δούμε άλλους πίνακες ή τον σύνδεσμο οπτικά παρόμοιων εικόνων για να δούμε περισσότερα αποτελέσματα αναζήτησης.

Συντομεύσεις για αναζήτηση βάσει εικόνας

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία "Αναζήτηση βάσει εικόνας" χωρίς να μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Google Εικόνες. Ένας τρόπος είναι να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της εικόνας σε μια γραμμή αναζήτησης στο Google και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην αναζήτηση ανά εικόνα στη σελίδα αποτελεσμάτων.

Κάντε κλικ στην αναζήτηση ανά εικόνα σε μια αναζήτηση ιστού Google

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome ως πρόγραμμα περιήγησης, όταν κάνετε δεξί κλικ στην εικόνα, θα εμφανιστεί μια επιλογή στο μενού περιβάλλοντος για να ξεκινήσετε μια αναζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παραλείψετε τα βήματα αντιγραφής και επικόλλησης της διεύθυνσης URL της εικόνας στη σελίδα αναζήτησης της Google.

Ξεκινώντας μια αναζήτηση ανά εικόνα στο μενού περιβάλλοντος.

Εάν χρησιμοποιείτε τον Firefox ως πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορείτε να εγκαταστήσετε την επέκταση Google Search by Image για να προσθέσετε την ίδια λειτουργία σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης.

/en/tr_el-google-tips/-google-/content/