Grunnleggende om Windows: Om å bruke minne-penn

Lesson 11: Om å bruke minne-penn

/en/tr_no-windows-basics/pne-filer-med-andre-applikasjoner/content/

Hva er en flash-disk?

bilde av en flashdisk

En flash-disk er en liten, flyttbar harddisk som plugges inn i en USB-port på datamaskinen. Flash-disk er en praktisk måte for å ta med deg filene og åpne dem på en annen datamaskin. Du kan også bruke en flash-disk for å sikkerhetskopiere viktige dokumenter og andre filer. I denne leksjonen skal vi vise deg hvordan du bruker en flash-disk med datamaskinen.

For å koble til en flash-disk:

 1. Sett flash-disken inn i en USB-port på datamaskinen. Du finner en USB-port på forsiden, baksiden eller på siden av datamaskinen (plasseringen kan variere avhengig av om du har en stasjonær eller bærbar PC).
 2. Litt avhengig av oppsettet på datamaskinen, kan det hende du får opp en dialogboks. Hvis det skjer velger du Åpne mappen for å se filene.
  skjermdump av Windows 7
 3. Hvis du ikke får opp en dialogboks, åpner du Filutforsker, finner og velger flash-disken på venstre side av vinduet. Legg merke til at navnet på flash-disken kan variere.
  skjermdump av Windows 8

Arbeide med en flash-disk:

Når du har koblet til en flash-disk bruker du den akkurat som en hvilken som helst annen mappe på datamaskinen hvor du også kan flytte og slette filer.

 1. Hvis du ønsker å kopiere en fil fra datamaskinen til flash-disken klikker og drar du filen fra datamaskinen til dette vinduet.
  skjermdump av Windows 8
 2. Filen vil bli kopiert og denne nye versjonen vil lagret på flash-disken. Den opprinnelige versjonen av filen vil fortsatt være lagret på datamaskinen.
  skjermdump av Windows 8
 3. Hvis du ønsker å kopiere en fil fra flash-disken til datamaskinen, kan du klikke og dra filen fra dette vinduet til datamaskinen.
  skjermdump av Windows 8
 4. Hvis du ønsker å fjerne en fil fra flash-disken kan du klikke og dra filen til papirkurven. En dialogboks vil vises. Klikk Ja for å bekrefte at du ønsker å slette filen permanent.
  skjermdump av Windows 8

Slik fjerner du trygt en flash-disk fra maskinen:

Når du er ferdig med å bruke flash-disken må du ikke bare ta den ut av USB-porten. Du må sørge for å koble den fra på riktig måte for å unngå å skade filer på disken.

 1. Høyreklikk på flash-disken og velg Frakoble (eller Eject).
  skjermdump av Windows 8
 2. Nå kan du trygt fjerne flash-disken fra USB-porten.

/en/tr_no-windows-basics/feilsking-nr-noe-ikke-fungerer/content/