Παρουσιάσεις Google: Προσθέτοντας μεταβάσεις και κινούμενες εικόνες (Transitions and Animations)

Lesson 12: Προσθέτοντας μεταβάσεις και κινούμενες εικόνες (Transitions and Animations)

/en/tr_el-google-slides/-pictures-and-shapes/content/

Προσθέτοντας μεταβάσεις και κινούμενες εικόνες

Οι παρουσιάσεις δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μια σειρά στατικών διαφανειών. Μπορείτε να προσθέσετε κινούμενες εικόνες σε αντικείμενα σε διαφάνειες ή μεταβάσεις σε ολόκληρες διαφάνειες. Μια μετάβαση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η εξασθένιση στην επόμενη διαφάνεια, ή μπορεί να είναι ένα πιο φανταχτερό εφέ. Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να είναι κινούμενο, κάνοντας το να κινείται ή να ξεθωριάζει μέσα ή έξω από τη διαφάνεια. Οι Παρουσιάσεις Google καθιστούν εύκολη την εφαρμογή αυτών των εφέ σε ορισμένες ή όλες τις διαφάνειες σας, προσθέτοντας έμφαση ή λάμψη στην παρουσίασή σας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε μεταβάσεις.


Οι Παρουσιάσεις Google έχουν ένα παράθυρο για τη διαχείριση όλων των μεταβάσεων και των κινούμενων εικόνων σας. Το παράθυρο "Κινούμενες εικόνες" θα σας επιτρέψει να διαμορφώσετε τη μετάβαση και όλα τις κινούμενες εικόνες για την τρέχουσα διαφάνεια.

Το παράθυρο "Κινούμενες εικόνες".

Οι μεταβάσεις και οι κινούμενες εικόνες χρησιμοποιούνται καλύτερα με μέτρο. Προσθέτοντας πάρα πολλά από αυτά τα εφέ μπορεί να κάνει την εμφάνισή σας να φαίνεται λίγο ανόητη και μπορεί ακόμη και να αποσπά την προσοχή του κοινού σας. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ως επί το πλείστον λεπτές μεταβάσεις και κινούμενες εικόνες, ή να μην τις χρησιμοποιήσετε καθόλου.

Για να προσθέσετε μια μετάβαση:

 1. Επιλέξτε την επιθυμητή διαφάνεια και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Μετάβαση στη γραμμή εργαλείων.
  Κάνοντας κλικ στην εντολή Μετάβαση
 2. Θα εμφανιστεί το παράθυρο "Κινούμενες εικόνες". Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού στην κορυφή του παραθύρου και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια μετάβαση.
  Επιλέξτε τη μετάβαση διαφάνειας.
 3. Η μετάβαση θα εφαρμοστεί στην τρέχουσα διαφάνεια. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ταχύτητα της μετάβασης ή να εφαρμόσετε την ίδια μετάβαση σε όλες τις διαφάνειες.
  Κάνοντας κλικ στην επιλογή Εφαρμογή σε όλες τις διαφάνειες

Για να προσθέσετε μια κινούμενη εικόνα:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο επιθυμητό αντικείμενο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κινούμενες εικόνες.
  Ζωντανέψτε στο μενού περιβάλλοντος
 2. Θα εμφανιστεί το παράθυρο "Κινούμενες εικόνες". Μια προεπιλεγμένη κινούμενη εικόνα θα προστεθεί στο επιλεγμένο αντικείμενο και θα εμφανιστεί στο παράθυρο.
  Μια νέα κινούμενη εικόνα στο παράθυρο Animations
 3. Ανοίξτε το πρώτο αναπτυσσόμενο πλαίσιο και επιλέξτε την επιθυμητή κινούμενη εικόνα.
  Επιλογή κινούμενης εικόνας

Εάν το παράθυρο "Κινούμενες εικόνες" είναι ήδη ανοιχτό και θέλετε να προσθέσετε περισσότερες κινούμενες εικόνες, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντικείμενο και να κάνετε κλικ στην επιλογή Προσθήκη κινούμενης εικόνας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πολλαπλές κινούμενες εικόνες σε ένα αντικείμενο.

Προσθέστε κινούμενα σχέδια

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση κινούμενων εικόνων.


Επιλογές κινούμενων εικόνων

Από προεπιλογή, ένα εφέ αρχίζει να αναπαράγεται όταν κάνετε κλικ στο ποντίκι κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Αν έχετε πολλαπλά εφέ, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ πολλές φορές για να ξεκινήσετε ξεχωριστά κάθε αποτέλεσμα. Ωστόσο, αλλάζοντας την επιλογή εκκίνησης για κάθε εφέ, μπορείτε να έχετε εφέ που αναπαράγονται αυτόματα μετά το προηγούμενο εφέ ή μαζί με το προηγούμενο εφέ.

Επιλογή σκανδάλης

Εάν το αντικείμενο είναι ένας δείκτης κράτησης θέσης ή ένα πλαίσιο κειμένου, θα εμφανιστεί το πλαίσιο ελέγχου Κατά παράγραφο. Καθορίζει αν η κινούμενη εικόνα εφαρμόζεται σε ολόκληρο το κουτί ή αν ζωντανεύει κάθε παράγραφο κειμένου στο κουτί, μια κάθε φορά.

Το πλαίσιο ελέγχου "Από την παράγραφο"

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ταχύτητα της κινούμενης εικόνας σύροντας το ρυθμιστικό ταχύτητας κίνησης.

Ο ρυθμιστής ταχύτητας κίνησης

Πρόκληση!

 1. Ανοίξτε το αρχείο παράδειγμα . Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Google, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο και, στη συνέχεια, κάντε ένα αντίγραφο.
 2. Με την πρώτη διαφάνεια που επιλέξατε, προσθέστε μια μετάβαση περιστροφική κίνηση, ρυθμίστε την ταχύτητα σε μέτρια και επιλέξτε Εφαρμογή σε όλες τις διαφάνειες.
 3. Επιλέξτε διαφάνεια 6.
 4. Διαγράψτε την κινούμενη εικόνα που λέει Fade in (με κλικ).
 5. Επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου Nice Work και προσθέστε μια κινούμενη εικόνα περιστροφής.
 6. Ορίστε την κινούμενη εικόνα να γίνει μετά από προηγούμενη με μεσαία ταχύτητα.
 7. Επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου "Επόμενη εβδομάδα", "Διάστημα: Το τελικό σεμινάριο εξέτασης".
 8. Προσθέστε την κινούμενη εικόνα Fly από αριστερά και ρυθμίστε την μετά από προηγούμενη.
 9. Πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής στον πίνακα κινούμενων εικόνων. Όταν τελειώσετε, η διαφάνειά σας θα πρέπει να φαίνεται ως εξής:
  Μετατροπές πρόκληση GIF

/en/tr_el-google-slides/-presenting/content/