Χάρτες Google: Τρία πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε σχετικά με τους Χάρτες Google (3 Things)

Lesson 4: Τρία πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε σχετικά με τους Χάρτες Google (3 Things)

/en/tr_el-google-maps/-google-getting-directions/content/

Τρία πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε σχετικά με τους Χάρτες Google

Αν είστε εξοικειωμένοι με την Google, ίσως γνωρίζετε για τους Χάρτες Google, τη δημοφιλή υπηρεσία online χαρτογράφησης. Οι Χάρτες Google διευκολύνουν την εύρεση κατευθύνσεων και σας βοηθούν να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε, είτε κατευθύνεστε στην πόλη είτε σε ολόκληρη τη χώρα. Απλώς πληκτρολογήστε μια διεύθυνση και οι Χάρτες Google θα βρουν την πιο βολική διαδρομή προς τον προορισμό σας. Οι Χάρτες Google σας επιτρέπουν επίσης να προβάλετε μια πληθώρα φωτογραφιών από δορυφόρο και αεροφωτογραφιών, κάνοντας εύκολο το να εξερευνήσετε νέα μέρη σε όλο τον κόσμο χωρίς να εγκαταλείψετε το σπίτι σας.

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google

Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη σχετικά με αυτές τις βασικές λειτουργίες, οι Χάρτες Google παρέχουν επίσης μια ποικιλία προηγμένων εργαλείων και επιλογών που μπορεί να μην γνωρίζετε. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα αγαπημένα μας.

Επιλέξτε την διαδρομή σας

Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν να αναζητήσετε οδηγίες με αυτοκίνητο σε περισσότερες από 130 χώρες, αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε οδηγίες με ποδήλατο, δημόσια συγκοινωνία ή ακόμα και με τα πόδια, ανάλογα με την τοποθεσία σας. Απλώς επιλέξτε τον επιθυμητό τρόπο μετακίνησης όταν πληκτρολογείτε τον προορισμό σας και οι Χάρτες Google θα προσαρμόσουν τη διαδρομή σας. Είτε σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε μια ξένη πόλη χωρίς αυτοκίνητο είτε ψάχνετε για μια νέα ποδηλατική διαδρομή κοντά στη γειτονιά σας, οι Χάρτες Google σας διευκολύνουν να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε, ανεξάρτητα από το πώς ταξιδεύετε.

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google

Google Street View

Εκτός από τις λεπτομερείς δορυφορικές εικόνες, οι Χάρτες Google διαθέτουν φωτογραφίες που λαμβάνονται από το επίπεδο του δρόμου, υπηρεσία γνωστή ως Street View . Αυτές οι πανοραμικές εικόνες σάς επιτρέπουν να βλέπετε φωτογραφίες από εκατομμύρια μίλια δρόμων σε περισσότερες από 40 χώρες. Την επόμενη φορά που δυσκολεύεστε να ανακαλύψετε πώς να κάνετε μια ελαφριά δεξιά στροφή, δοκιμάστε να δείτε το Street View για μια οπτική ερμηνεία των οδηγιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Street View για να κάνετε ένα εικονικό οδικό ταξίδι και να ανακαλύψετε όμορφες εικόνες από αξιομνημόνευτα μέρη. Απλώς σύρετε το κίτρινο ανθρωπάκι από τις επιλογές εστίασης επάνω στο χάρτη για να εισέλθετε στη λειτουργία Street View.

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google

Προσαρμοσμένοι Χάρτες Google

Αν αισθάνεστε πραγματικά δημιουργικοί, οι Χάρτες Google σας επιτρέπουν να συμμετέχετε στη διασκέδαση της ερασιτεχνικής χαρτογράφησης. Με έναν Λογαριασμό Google, θα μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο χάρτη που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Οι προσαρμοσμένοι χάρτες σάς επιτρέπουν να προσθέτετε σημάδια τοποθεσιών και περιγραφές, να ενσωματώνετε φωτογραφίες και να συμπεριλάβετε τις δικές σας οδηγίες, οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν τον προγραμματισμό του επόμενου ταξιδιού σας ή την οικογενειακή επανένωση να γίνουν πολύ πιο απλά. Απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Τα μέρη μου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργία χάρτη για να ξεκινήσετε.

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google

Εάν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google, διαβάστε σχετικά με μερικές από αυτές τις άλλες μεγάλες δυνατότητες και υπηρεσίες:

  • Google Earth : Μια δωρεάν εφαρμογή επιφάνειας εργασίας από τη Google, το Google Earth σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε όλες τις μεγάλες δυνατότητες των Χαρτών Google σε 3D και πολλά άλλα.
  • Hello World : Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιστορία, την ανάπτυξη και τις δυνατότητες των Χαρτών Google.
  • Google Map Maker : Αν παρατηρήσετε ότι ένας δρόμος δεν υπάρχει πια ή μια επιχείρηση έχει κλείσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Map Maker για να υποβάλετε τις δικές σας επεξεργασίες στους Χάρτες Google.
  • Google Art Project : Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Street View της Google Maps, το Google Art Project σας επιτρέπει να κάνετε μια εικονική περιήγηση σε δεκάδες μουσεία σε όλο τον κόσμο.
  • Google Moon και Google Mars : Γιατί να περιοριστείτε σε έναν μόνο πλανήτη; Ρίξτε μια ματιά σε υψηλής ποιότητας εικόνες από τις αποστολές του Apollo στη Σελήνη και του ειδικού τζιπ στον Άρη.