Φόρμες Google: Ξεκινώντας με τις Φόρμες Google (Getting Started)

Lesson 1: Ξεκινώντας με τις Φόρμες Google (Getting Started)

Ξεκινώντας με τις Φόρμες Google

Οι Φόρμες Google σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες online φόρμες και να τις στείλετε σε άλλους. Οι Φόρμες μπορεί να περιλαμβάνουν έρευνες, κουίζ, εγγραφές και πολλά άλλα. Όταν κάποιος συμπληρώσει τη φόρμα, οι απαντήσεις θα αποθηκευτούν σε ένα υπολογιστικό φύλλο Google για εσάς. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε για τη διεπαφή στις Φόρμες Google, μαζί με τις διάφορες χρήσεις για αυτό.

Πώς να φτάσετε στις Φόρμες Google

Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις φόρμες, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google. Αν δεν έχετε έναν, μπορείτε να δείτε το μάθημά μας για τη δημιουργία ενός λογαριασμού Google για να ξεκινήσετε.

Ένας εύκολος τρόπος πρόσβασης στις Φόρμες Google είναι μέσω του Google Drive . Πρώτον, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο κουμπί Νέο.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα> Φόρμες Google.

Η διεπαφή Φορμών Google

Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε τις Φόρμες Google, θα δείχνουν κάπως άδειες, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή δεν έχετε δημιουργήσει ή δεν έχετε συμπληρώσει ακόμα φόρμες. Η διεπαφή είναι εύκολη στη χρήση και σας επιτρέπει να δημιουργείτε νέες φόρμες, να ανοίγετε πρόσφατες, να έχετε πρόσβαση σε διάφορα πρότυπα και πολλά άλλα.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεπαφή Φόρμες Google.

  Μενού: Κάντε κλικ στο κουμπί Μενού για να ανοίξετε ένα παράθυρο μενού, που σας δίνει πρόσβαση στις Ρυθμίσεις, Βοήθεια & Σχόλια και συνδέσμους σε άλλες υπηρεσίες Google που μπορούν να λειτουργούν με τις Φόρμες Google.
  Δημιουργία νέας φόρμας: Κάντε κλικ στο κουμπί + για να δημιουργήσετε μια νέα φόρμα από την αρχή.
  Πρότυπα: Κάντε κλικ σε ένα από τα πρότυπα για να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας φόρμας από προ-κατασκευασμένο πρότυπο [ΣτΜ: Προς το παρόν, η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά]
  Γκαλερί προτύπων: Κάντε κλικ στο κουμπί Συλλογή προτύπων για να αναπτύξετε τη συλλογή προτύπων και να δείτε όλα τα διαθέσιμα προ-κατασκευασμένα πρότυπα [ΣτΜ όπως παραπάνω].
  Πρόσφατες φόρμες: Εδώ θα βρείτε όλες τις πιο πρόσφατες φόρμες που δημιουργήσατε ή απαντήσατε.
  Φίλτρα: Εδώ είναι μερικά φίλτρα που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τις φόρμες σας.
  Γραμμή αναζήτησης: Η γραμμή αναζήτησης σάς επιτρέπει να αναζητήσετε συγκεκριμένες φόρμες και επαφές που έχουν κοινές φόρμες μαζί σας.

Οι Φόρμες Google έχουν πολλές χρήσεις, προσωπικές και επαγγελματικές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις δυνατές εφαρμογές τους.

 • Προσωπικά: Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τις δικές σας προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, να συγκεντρώσετε πληροφορίες επικοινωνίας και να βρείτε τον καλύτερο χρόνο συνάντησης με διάφορους ανθρώπους.
 • Εργασία: Οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να χρησιμοποιούν τις Φόρμες Google για να κάνουν δικές τους εφαρμογές για τις εργασίες τους, παραγγελίες, φόρμες ανατροφοδότησης και πολλά άλλα.
 • Εκπαίδευση: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις Φόρμες Google για να δημιουργήσουν κουίζ και φύλλα εργασίας για να συμπληρώνουν οι μαθητές τους.

Στο επόμενο μάθημά μας, θα καλύψουμε τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας των δικών σας απλών φορμών, καθώς και τον τρόπο πρόσβασης στις απαντήσεις που λαμβάνετε.

/en/tr_el-google-forms/-google-simple-forms/content/