Grunnleggende IT-ferdigheter: Hvordan starte en enhet på nytt

Lesson 12: Hvordan starte en enhet på nytt

/en/tr_no-basic-computer-skills/hvordan-sette-opp-en-ny-skriver/content/

Hvordan starte en enhet på nytt

Hvis du har en datamaskin hjemme, har du sannsynligvis minst én annen enhet som fungerer sammen med den. Dette kan være et modem, en trådløs ruter, eller en skriver. Disse enhetene kan slutte å virke fra tid til annen, men det er ikke alltid at årsaken er åpenbar.

Før du antar at noe faktisk er ødelagt bør du prøve å kjøre en omstart. For å gjøre det, må du slå enheten av og på igjen. Dette vil tvinge den til å nullstille seg, og det kan løse opp i en rekke grunnleggende problemer.

Her er fremgangsmåten til en omstart av nesten hvilken som helst enhet:

  1. Slå av og/eller koble fra enheten.
    frakobling av enheten
  2. Vent minst 30 sekunder.
    nedtellingsur
  3. Koble til enheten og/eller slå den på igjen. Det er alt du trenger å gjøre for å starte enheten på nytt. Nå bør den igjen fungere som den skal. Husk at, hvis du tilbakestiller (reset) en Internettenhet, for eksempel et modem, kan det ta ett minutt før den har koblet seg til igjen.
    slå enheten på igjen

En annen ting å merke seg: Hvis du tilbakestiller enheter som fungerer sammen, som et modem eller en trådløs ruter, bør du starte dem opp igjen samtidig.

En omstart vil ikke rette opp mer alvorlige problemer. Men hvis du har en enhet som ikke fungerer som den skal er omstart et godt sted å starte. Hvis omstart ikke hjelper, trenger må du gjøre litt mer feilsøking. Les vår leksjon om grunnleggende feilsøkingsteknikker for å lære hvordan.

/en/tr_no-basic-computer-skills/sl-av-automatisk-oppstart-av-programmer/content/