Computer Basiskennis: Uw bestanden meebrengen

Lesson 22: Uw bestanden meebrengen

/en/tr_nl-computer-basics/een-nieuw-programma-leren/content/

Je bestanden meenemen

Wanneer u aan een document of ander computerbestand werkt, kunt u het altijd opslaan op de harde schijf van uw computer. Maar soms wilt u uw bestand misschien meenemen en op een andere computer openen. In deze les bespreken we twee manieren om uw bestanden op te slaan, zodat u ze bijna overal kunt openen.

  • Flashstation: Flash-drives zijn kleine verwisselbare harde schijven die op de USB-poorten van uw computer kunnen worden aangesloten. Ze zijn relatief goedkoop (meestal minder dan € 18) en kunnen in elke winkel met een elektronicasectie worden gekocht.
  • Cloudopslag: cloudopslag betekent dat u uw bestanden opslaat op servers op internet met behulp van een account met een cloudservice. Met cloudopslag hebt u toegang tot uw bestanden vanaf elke computer met internettoegang zonder dat u een fysiek apparaat hoeft bij te houden.

Flash-drives en de cloud kunnen ook worden gebruikt om een ​​back-up van uw bestanden te maken. Lees voor meer informatie onze les over het maken van een back-up van uw bestanden .

Een flashstation gebruiken

afbeelding van een flashstation

Met flash-drives kunt u uw belangrijke bestanden en documenten gemakkelijk in draagbare vorm meenemen. Maak altijd een back-up van de bestanden op uw flash-drive, voor het geval deze verloren raakt of breekt.

Om een ​​flashstation aan te sluiten:

  1. Plaats de flashdrive in een USB-poort op uw computer. U zou een USB-poort aan de voorkant, achterkant of zijkant van uw computer moeten vinden (de locatie kan verschillen afhankelijk van of u een desktop of laptop hebt).
  2. Als u Windows gebruikt, kan een dialoogvenster verschijnen. Als dit het geval is, selecteert u Map openen om bestanden te bekijken. Op een Mac wordt meestal een pictogram van een flashstation weergegeven op het bureaublad.
  3. Als een dialoogvenster niet verschijnt, opent u Windows Verkenner of Finder als u een Mac gebruikt en selecteert u het flashstation aan de linkerkant van het venster. Merk op dat de naam van de flashdrive kan variëren.
    screenshot van OS X

Werken met een flashstation:

Zodra u een flashstation hebt aangesloten, kunt u ermee werken net als elke andere map op uw computer, inclusief het verplaatsen en verwijderen van bestanden.

  1. Als u een bestand van uw computer naar het flashstation wilt kopiëren, klikt en sleept u het bestand van uw computer naar dit venster.
    screenshot van Windows 8
  2. Het bestand wordt gedupliceerd en deze nieuwe versie wordt opgeslagen op het flashstation. De originele versie van het bestand wordt nog steeds op uw computer opgeslagen.
    screenshot van Windows 8
  3. Als u een bestand van uw flashstation naar uw computer wilt kopiëren, klikt en sleept u het bestand vanuit dit venster naar uw computer.
    screenshot van Windows 8
  4. Als u een bestand van uw flashstation wilt verwijderen, klikt u op het bestand en sleept u het naar de Prullenbak op een pc of de prullenbak op een Mac. Een dialoogvenster kan verschijnen. Als dit het geval is, klikt u op Ja om te bevestigen dat u het bestand definitief wilt verwijderen.

    screenshot van Windows 8

Als een dialoogvenster niet wordt weergegeven, moet u de Prullenbak mogelijk legen om het bestand definitief te verwijderen.

Om een ​​flashstation veilig te verwijderen:

Wanneer u klaar bent met het gebruik van een flashstation, moet u deze nog niet uit de USB-poort verwijderen. U moet ervoor zorgen dat u de verbinding op de juiste manier verliest om beschadiging van bestanden op de schijf te voorkomen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het flashstation en selecteer Verbinding verbreken (of Uitwerpen).
    screenshot van Windows 8
  2. U kunt het flashstation nu veilig van de USB-poort verwijderen.

Als u een Mac gebruikt, kunt u ook op de knop Uitwerpen naast het flashstation klikken in Finder om deze uit te werpen.

screenshot van OS X

Bestanden opslaan in de cloud

Er zijn veel services waarbij u een gratis account kunt maken en documenten, afbeeldingen en andere bestanden kunt opslaan in de cloud. Enkele van de meest populaire zijn Google Drive , OneDrive en Dropbox . De gratis opslagruimte die bij deze accounts wordt geleverd (meestal rond de 15 GB) moet voldoende zijn als u uw account gebruikt voor normale persoonlijke, zakelijke of schooldoeleinden. Als u een bedrijf heeft en al uw documenten in de cloud wilt bewaren, wilt u misschien uw cloudservice betalen voor meer opslagruimte.

In tegenstelling tot fysieke media kan de cloud niet breken of verloren gaan, dus u hoeft niet noodzakelijk een back-up te maken van de bestanden die u erop bewaart. Bestanden in de cloud zijn ook eenvoudiger te delen, zodat u kunt samenwerken met vrienden en collega's. Wanneer u echter online iets opslaat, bestaat altijd het risico dat onbevoegde gebruikers proberen toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens. Om uw bestanden te beveiligen, maakt u een sterk wachtwoord en let u op de privacyinstellingen en het beleid van de cloudservice die u gebruikt.

screenshot van Google Drive

Raadpleeg onze zelfstudies op Google Drive en OneDrive en Office Online voor meer informatie over services waarmee u uw bestanden in de cloud kunt opslaan.

/en/tr_nl-computer-basics/toegankelijkheidsfuncties-gebruiken/content/