Computer basisvaardigheden: Hoe uw Software te Updaten

Lesson 9: Hoe uw Software te Updaten

/en/tr_nl-basic-computer-skills/hoe-een-wifi-netwerk-op-te-zetten/content/

Hoe u uw software kunt updaten

Het up to date houden van uw software is van cruciaal belang voor de internetveiligheid. De meeste software-updates worden standaard automatisch bijgewerkt, maar u moet weten hoe u de updates kunt controleren en het proces zelf kunt starten. Weten hoe u uw software up-to-date kunt houden, kan de stabiliteit en beveiliging van uw computer verbeteren en u op de hoogte stellen van nieuwe functies. Dit kan u helpen een geïnformeerde en gemachtigde gebruiker te worden.

U kunt meer lezen over veiligheid op internet hier .

Werk uw besturingssysteem bij

Het up-to-date houden van uw besturingssysteem is een van de belangrijkste stappen om uzelf te beschermen tegen virussen, malware en andere internetbeveiligingsdreigingen.

Venster

Om Windows bij te werken, opent u eerst het Configuratiescherm. Als u niet weet waar het Configuratiescherm is, bekijk dan deze les in Windows Basics . Typ update in de zoekbalk in het configuratiescherm. Klik onder Windows Update op Controleren op updates.

Klik onder Windows Updates op controleren op updates

Het kan even duren voordat Windows naar updates zoekt. Als er updates beschikbaar zijn nadat deze zijn opgezocht, wordt u gevraagd deze te installeren.

Klik op Updates installeren

Het kan enige tijd duren om alle updates te installeren. Het is veilig om de computer te verlaten en iets anders te doen tot het klaar is. Als het klaar is, zal Windows u waarschijnlijk vragen om de computer opnieuw op te starten. Als u hierna nog iets moet doen, vraagt ​​Windows u dat; anders ben je op de hoogte!

Mac OS X

Om Mac OS X bij te werken, open je de App Store en klik je bovenaan op Updates. OS X-updates staan ​​bovenaan de lijst met beschikbare updates. Aan de rechterkant van het scherm bevinden zich knoppen om afzonderlijke apps bij te werken of om alle beschikbare updates toe te passen.

Mac App Store-updatepagina

Apple heeft een uitstekende ondersteuningspagina over hoe te controleren op updates voor OS X en apps.

Update uw apps

Voor veel apps bieden reguliere updates nieuwe functies en stabiliteit in plaats van beveiligingspatches, dus het is niet nodig om ze zo vaak bij te werken. Voor meer essentiële software zoals webbrowsers en antivirussoftware zijn beveiligingsupdates echter net zo belangrijk als updates van het besturingssysteem.

Veel apps in zowel OS X als Windows zullen automatisch controleren op updates wanneer u ze opent. Als u ze via de App Store of een ander distributieplatform hebt geïnstalleerd, zal het programma u op de hoogte stellen van updates. Neem voor zelfstandige programma's de tijd om de programmamenu's te verkennen en leer hoe u het updateproces uitvoert.

Bijvoorbeeld in Avast! Gratis Antivirus, er is een Update-pagina op het scherm Instellingen.

Werk virusdefinities bij in Avast!

In Firefox controleert het scherm Over Firefox in het menu Help ook op updates.

Klikken op Over Firefox

/en/tr_nl-basic-computer-skills/hoe-de-achtergrond-van-uw-desktop-aan-uw-persoonlijke-voorkeur-aan-te-passen/content/