Computer basisvaardigheden: Hoe uw computer's ingebouwde Help-functie te gebruiken

Lesson 2: Hoe uw computer's ingebouwde Help-functie te gebruiken

/en/tr_nl-basic-computer-skills/aan-de-slag-gaan-met-uw-eerste-computer/content/

Hoe de ingebouwde help van uw computer te gebruiken

Iedereen moet soms naar hulp zoeken. Gelukkig, wanneer je hulp wilt met een computerprogramma, is het meestal gemakkelijk te vinden. De meeste programma's hebben ergens een helpfunctie en het leren van het gebruik ervan kan een groot verschil maken. Misschien vindt u niet alles wat u nodig hebt, maar de ingebouwde hulp van uw computer is een geweldige plek om te beginnen.

Verschillende programma's integreren helpfuncties op verschillende manieren. Sommige zijn vergelijkbaar met interactieve handleidingen die bij het programma worden meegeleverd en die u kunt openen met een menu, terwijl andere slechts koppelingen zijn naar de ondersteuningswebsite van de ontwikkelaar. Maar ze zijn altijd ontworpen met hetzelfde doel: om u te helpen de functies van het programma te leren en om zelf problemen op te lossen.

Toegang krijgen tot de ingebouwde Help

De meeste programma's kunnen op twee manieren toegang krijgen tot de ingebouwde Help. Adobe Photoshop Elements heeft bijvoorbeeld een Help-menu met verschillende opties. Veel van deze opties openen de ondersteuningspagina van Adobe in uw webbrowser, terwijl anderen toegang hebben tot functies binnen het programma zelf.

Help-menu in Photoshop

Andere programma's hebben een helpknop, meestal in de rechterbovenhoek van het venster. Microsoft Office 2013 heeft bijvoorbeeld een klein vraagtekenpictogram waarmee het Help-bestand wordt geopend.

Help-knop in Excel

Kenmerken van een helpbestand

Helpbestanden kunnen op verschillende manieren worden georganiseerd, bijvoorbeeld als een inhoudsopgave, veelgestelde vragen of een doorzoekbare database.

Een zoekvak is alles wat u ziet wanneer u het helpscherm opent in Office 2013. Net als bij een zoekmachine typ je trefwoorden in de zoekbalk en worden onderwerpen weergegeven die relevant zijn voor de zoekwoorden die je hebt ingevoerd.

Help-box in Excel

De inhoudsopgave voor de ondersteuningspagina van Mozilla is een brede lijst met categorieën. Als u op een van deze hyperlinks klikt, wordt een lijst met nauwere onderwerpen en specifieke Help-artikelen weergegeven. Er is ook een zoekbalk in de rechterbovenhoek.

Help-pagina voor Firefox

Hoewel ingebouwde hulp nuttig kan zijn, heeft deze niet altijd de informatie die u zoekt. Als u niet kunt vinden wat u zoekt of niet begrijpt wat u hebt gevonden, kunt u meestal iemand vragen die u kent, een Google-zoekopdracht uitvoeren of contact opnemen met ondersteunend personeel. Het kan wat extra tijd en moeite kosten, maar het is een waardevolle vaardigheid om zelf oplossingen te leren vinden. En je zult er beter in worden naarmate je er meer met oefent.

/en/tr_nl-basic-computer-skills/maak-uw-fouten-ongedaan/content/