Μικρές συμβουλές Google: Βιβλία Google (Books)

Lesson 8: Βιβλία Google (Books)

/en/tr_el-google-tips/-google-/content/

Βιβλία Google

Τα Βιβλία Google είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αναζήτησης που λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τη γενική μηχανή αναζήτησης της Google. Όταν χρησιμοποιείτε τα Βιβλία Google, αντί να κάνετε αναζήτηση στο Internet για κείμενο σε ιστότοπους, η Google θα πραγματοποιήσει αναζήτηση σε μια βάση δεδομένων που περιέχει ψηφιακά σαρωμένα βιβλία και περιοδικά. Αντί να ψάχνετε μόνο για τίτλους, τα Βιβλία Google αναζητούν επίσης τα πλήρη κείμενα για αποτελέσματα. Ανάλογα με τι αναζητείτε, ίσως βρείτε ένα αποτέλεσμα των Βιβλίων Google κατά τη διάρκεια μιας τυπικής αναζήτησης Google.

Υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης στα Βιβλία Google:

  • Πληκτρολογήστε books.google.com στη γραμμή διευθύνσεων και στη συνέχεια πατήστε Enter.
  • Πραγματοποιήστε μια παραδοσιακή αναζήτηση Google και στη συνέχεια κάντε κλικ στην καρτέλα Βιβλία (ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στην επιλογή Περισσότερα για να δείτε την καρτέλα).


Όταν κάνετε κλικ σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης, θα σας εμφανιστούν οι σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου που περιέχουν τον όρο αναζήτησης. Εάν το βιβλίο δεν είναι δημόσιο ή ο δημιουργός ή ο εκδότης δεν έχει παραχωρήσει άδεια στη Google, θα μπορείτε να δείτε μόνο ένα μικρό τμήμα του βιβλίου. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται οπουδήποτε από μία σελίδα μέχρι μεγάλα τμήματα ενός κεφαλαίου.

Η λειτουργία "Η βιβλιοθήκη μου"

Όταν βρείτε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό που θέλετε να επισκεφθείτε και πάλι αργότερα, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μια βιβλιοθήκη, εφόσον είστε συνδεδεμένοι σε έναν λογαριασμό Google. Αυτό είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό εάν διεξάγετε έρευνα ή αν διαβάζετε ένα βιβλίο και χρειάζεστε να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή για λίγο. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου πάνω από την εμφάνιση του βιβλίου.

Μόλις προσθέσετε το βιβλίο στη βιβλιοθήκη σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη σας κάνοντας κλικ στο κουμπί Η βιβλιοθήκη μου στην αριστερή γραμμή εργαλείων.

επιλέγοντας τη Βιβλιοθήκη μου στα Βιβλία Google