Μικρές συμβουλές Google: Μάθετε για δωρεάν Τέχνη με το Google Art Project

Lesson 3: Μάθετε για δωρεάν Τέχνη με το Google Art Project

/en/tr_el-google-tips/-google-flights/content/

Μάθετε για την τέχνη δωρεάν με το Google Art Project

Έχουμε άλλα μαθήματα που μιλάνε για χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Google - από την εύρεση πτήσεων μέχρι να περιηγηθείτε με χάρτες - αλλά η Google προσφέρει επίσης πολλές ευκαιρίες να μάθει κάτι μόνο για χάρη της μάθησης.

Ένα από αυτά είναι το Google Art Project, μια βιτρίνα έργων τέχνης από όλο τον κόσμο. Είναι μέρος της Google Arts & Culture , ενός τμήματος της εταιρείας που είναι αφιερωμένο στη δωρεάν διάθεση εκπαιδευτικών πόρων σχετικών με την τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό διαδικτυακά.

Google έργο τέχνης

Το Google Art Project είναι μια όμορφη ιστοσελίδα, με περισσότερες από 40.000 εικόνες ζωγραφικής, γλυπτικής, street art και άλλων. Πολλά έργα τέχνης περιλαμβάνουν επίσης λεπτομερείς εξηγήσεις και γενικές πληροφορίες, ώστε να μπορείτε πραγματικά να μάθετε πολλά με μια απλή περιήγηση!

Κοιτάξτε τους πίνακες κοντά - πραγματικά, πραγματικά πολύ κοντά

Όλες οι εικόνες στο Google Art Project είναι υψηλής ανάλυσης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά λεπτομερείς για να τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Ωστόσο, μερικά από τα έργα ζωγραφικής είναι σε πραγματικά πολύ υψηλή ανάλυση, ώστε να μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και να δείτε λεπτομέρειες που ποτέ δεν θα μπορούσατε να δείτε αλλιώς - ακόμη και μεμονωμένες πινελιές!

Για παράδειγμα, εδώ είναι ένα από τα αγαπημένα μας έργα, οι Πρεσβευτές του Hans Holbein . Εδώ είναι μια πλήρης εικόνα του πίνακα.

Google τέχνη της ζωγραφικής του Πρεσβευτή

Και εδώ είναι μια μικροσκοπική λεπτομέρεια από αυτό!

Google Art εικόνα λεπτομέρειας από μια ζωγραφική

Ενδεικτικά, αυτή είναι η μικρή υδρόγειος που βρίσκεται στο κάτω ράφι μεταξύ των πρεσβευτών. Είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του πίνακα, αλλά μπορείτε να το δείτε με τόσο μεγάλη λεπτομέρεια! Θα ήταν αδύνατο να κοιτάξετε έναν πίνακα με αυτόν τον τρόπο σε ένα βιβλίο - και αρκετά δύσκολο να δείτε αυτές τις λεπτομέρειες ακόμα κι αν το βλέπατε εκ του φυσικού. Στο κάτω κάτω, σε ένα μουσείο κανείς μπορεί να πλησιάσει έναν πίνακα μέχρι ενός σημείου. Η Google καλεί αυτές τις εικόνες σούπερ υψηλής ανάλυσης εικόνες gigapixel. Μπορείτε να δείτε όλες τις τρέχουσες εικόνες gigapixel εδώ .

Κάντε μια εικονική περιήγηση σε ένα μουσείο

Δεν μπορέσατε να ταξιδέψετε αυτό το καλοκαίρι; Μπορείτε να κάνετε μια περιοδεία σε μουσεία σε όλο τον κόσμο με το Google Art Project. Κάντε κλικ στο κουμπί "Συλλογές" στην κορυφή οποιασδήποτε σελίδας, για να δείτε μια λίστα με τα μουσεία και τις γκαλερί από τα οποία η Google έχει τέχνη. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε ένα είδος τέχνης που σας ενδιαφέρει, όπως η τέχνη του δρόμου ή η ιαπωνική τέχνη . Μπορείτε ακόμα να κάνετε ένα περίπατο σε μερικά μουσεία: το Google Art Project προσφέρει μια Προβολή Μουσείου (παρόμοια με την Χάρτες Street View) από χιλιάδες μουσεία. Μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτές τις γκαλερί εικονικά και να κάνετε κλικ στα έργα που βλέπετε για να έχετε μεγαλύτερη προβολή.

Ακολουθεί μια προβολή από το Musée du quai Branly, ένα μουσείο αφρικανικής, ασιατικής, αμερικανικής και ωκεάνειας τέχνης στο Παρίσι. Μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα μουσεία που προσφέρουν το Museum View, μεταβαίνοντας στην ενότητα "Εικονικές περιηγήσεις" της αρχικής σελίδας και κάνοντας κλικ στην επιλογή Προβολή όλων.

Google Art Art προβολή μουσείου

Βρείτε έναν νέο αγαπημένο καλλιτέχνη

Ενώ το Google Art Project έχει έργα από καλλιτέχνες που μπορεί να έχετε μάθει στο σχολείο-Van Gogh, Picasso, da Vinci-περιέχει επίσης χιλιάδες έργα καλλιτεχνών που πιθανά δεν έχετε ακούσει ποτέ. Περιηγηθείτε σε μουσεία ή γκαλερί χρηστών για να βρείτε ένα έργο που σας αρέσει και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα του καλλιτέχνη για να δείτε περισσότερα από τα έργα του. Μπορείτε επίσης να βρείτε ενδιαφέροντες καλλιτέχνες που εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα του Google Art Project, η οποία περιστρέφεται μέσω πολλών έργων. Μόλις βρείτε έναν καλλιτέχνη που σας αρέσει, μπορείτε να δείτε το έργο του ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας το εργαλείο αναζήτησης.

Εργαλείο αναζήτησης Google Art Project

Δημιουργήστε μια εικονική συλλογή της αγαπημένης σας τέχνης

Μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε έργο τέχνης για αργότερα κάνοντας κλικ στο κουμπί καρδιά στο επάνω μέρος της σελίδας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ταξινομήσετε τις αποθηκευμένες σας εργασίες σε γκαλερί κάνοντας κλικ στο κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Αγαπημένα. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τη δημιουργία λιστών τέχνης που θα χρησιμοποιηθούν στο σχολείο ή σε ένα πρότζεκτ - ή απλά για τέχνη που σας αρέσει! Μόλις αποθηκεύσετε μια γκαλερί τέχνης, μπορείτε να μοιραστείτε το σύνδεσμο με άλλους.

Η γκαλερί των έργων Google Art Projects

Ελπίζουμε να δείτε το Google Art Project και να βρείτε ένα έργο τέχνης που αγαπάτε!

/en/tr_el-google-tips/-google-yourself/content/