Παρουσιάσεις Google: Βασικά για κείμενο (Text Basics)

Lesson 10: Βασικά για κείμενο (Text Basics)

/en/tr_el-google-slides/-slide-basics/content/

Βασικά στοιχεία κειμένου

Εάν είστε νέοι στις Παρουσιάσεις Google, θα πρέπει να μάθετε τα βασικά στοιχεία της εργασίας με κείμενο. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε πώς μπορείτε να αποκόψετε, να αντιγράψετε, να επικολλήσετε και να διαμορφώσετε κείμενο.

Εισαγωγή κειμένου

Όταν δημιουργείτε μια νέα διαφάνεια, μπορείτε να εισάγετε κείμενο σε οποιοδήποτε από τους δείκτες κράτησης θέσης αυτής της διαφάνειας. Απλά κάντε κλικ στο δείκτη κράτησης θέσης και θα εμφανιστεί το σημείο εισαγωγής. Στη συνέχεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ό, τι θέλετε.

Επιλέγοντας ένα σύμβολο κράτησης θέσης

Δεν περιορίζεστε στην εισαγωγή κειμένου μόνο στους δείκτες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο κειμένου οπουδήποτε στη διαφάνεια. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην εντολή κουτιού κειμένου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε το πλαίσιο κειμένου στη διαφάνεια. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλαίσιο κειμένου και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

Σχεδίαση πλαισίου κειμένου

Πολλές παρουσιάσεις χρησιμοποιούν λίστες με κουκκίδες ή αριθμούς για να παρουσιάσουν μεμονωμένα σημεία. Οι εντολές για τις λίστες με κουκκίδες και αριθμημένες λίστες θα εμφανιστούν μόλις επιλέξετε κείμενο ή ένα δείκτη κράτησης θέσης. Κάντε κλικ σε μία από αυτές τις εντολές για να δημιουργήσετε μια κενή λίστα ή επιλέξτε πρώτα κάποιο υπάρχον κείμενο για να το διαμορφώσετε ως λίστα. Υπάρχουν περισσότερα στυλ λίστας διαθέσιμα στα παρακείμενα αναπτυσσόμενα μενού.

Μορφοποίηση μιας λίστας με κουκκίδες

Οι εντολές λίστας εμφανίζονται μόνο αν έχετε επιλέξει ένα δείκτη κράτησης θέσης ή ένα κείμενο μέσα σε ένα δείκτη κράτησης θέσης. Ενδέχεται να χρειαστεί να κάνετε κλικ στο κουμπί Περισσότερα για να δείτε όλες τις εντολές.

Εργασία με κείμενο

Για να εργαστείτε αποτελεσματικά με κείμενο, θα πρέπει να ξέρετε πώς να το επιλέξετε και να το διαμορφώσετε. Μπορείτε να κάνετε πολλά με το κείμενο μόλις μάθετε πώς μπορείτε να επιλέξετε, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε, να το σύρετε και να το αφήσετε.

Για να επιλέξετε κείμενο:

Για να μπορέσετε να μετακινήσετε ή να κανονίσετε κείμενο, θα πρέπει πρώτα να το επιλέξετε.

 • Κάντε κλικ δίπλα στο κείμενο που θέλετε να επιλέξετε, σύρετε το ποντίκι πάνω από το κείμενο και αφήστε το ποντίκι σας. Το κείμενο θα επιλεγεί.
Επιλογή κειμένου

Για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο:

 1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε, στη συνέχεια ανοίξτε το μενού Επεξεργασία και επιλέξτε Αντιγραφή. Αν θέλετε να μετακινήσετε το κείμενο αντί να το αντιγράψετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Αποκοπή αντί για Αντιγραφή.
  αντίγραφο
 2. Τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής, εκεί όπου θέλετε να εμφανίζεται το κείμενο.
 3. Ανοίξτε το μενού Επεξεργασία και επιλέξτε Επικόλληση.
  Επικόλληση
 4. Θα εμφανιστεί το αντιγραμμένο κείμενο.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις εντολές Αποκοπή, Αντιγραφή και Επικόλληση χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου. Πατήστε Ctrl + X για αποκοπή, Ctrl + C για αντιγραφή και Ctrl + V για επικόλληση.

  Για μεταφορά και απόθεση κειμένου:

  1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μετακινήσετε, μετά κάντε κλικ και σύρετε το κείμενο στην επιθυμητή θέση.
   Επιλογή κειμένου για μεταφορά
  2. Το κείμενο θα εμφανιστεί στη νέα τοποθεσία.
   Σύρετε και αποθέστε το επιλεγμένο κείμενο

  Για να διαγράψετε κείμενο:

  1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Πατήστε το πλήκτρο Διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας.

  Μορφοποίηση κειμένου και προσθήκη υπερσυνδέσμων

  Το μορφοποιημένο κείμενο μπορεί να προσελκύσει την προσοχή του κοινού σας σε συγκεκριμένα τμήματα μιας παρουσίασης και να τονίσει σημαντικές πληροφορίες. Στις Παρουσιάσεις Google, έχετε πολλές επιλογές για την προσαρμογή του κειμένου σας, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του χρώματος.

  Ακολουθούν οι διάφορες εντολές για τη μορφοποίηση κειμένου στις Παρουσιάσεις Google.

   Γραμματοσειρά: Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά του επιλεγμένου κειμένου.
   Μέγεθος γραμματοσειράς: Επιλέξτε το μέγεθος γραμματοσειράς του επιλεγμένου κειμένου από το αναπτυσσόμενο μενού.
   Στυλ γραμματοσειράς: Χρησιμοποιήστε τις εντολές στυλ γραμματοσειράς για να χρησιμοποιήσετε έντονα, πλάγια ή υπογραμμισμένα στο επιλεγμένο κείμενο.
   Χρώμα γραμματοσειράς: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εντολή για να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου.
   Εισαγωγή συνδέσμου και προσθήκη σχολίου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εντολές για να προσθέσετε μια υπερ-σύνδεση ή ένα σχόλιο στο επιλεγμένο κείμενο.
   Ευθυγράμμιση κειμένου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού για να ευθυγραμμίσετε το κείμενό σας μέσα στο σύμβολο δείκτη θέσης ή το κουτί κειμένου.
   Διάστιχο γραμμών: Με αυτό το μενού, μπορείτε να αλλάξετε την απόσταση γραμμών στο επιλεγμένο κείμενο.
   Λίστες με κουκκίδες και αριθμημένες λίστες: Αυτές οι εντολές σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε και να τροποποιείτε λίστες με κουκκίδες και αριθμημένες λίστες.
   Μείωση και αύξηση εσοχής: Μπορείτε να αλλάξετε την εσοχή του επιλεγμένου κειμένου με αυτές τις εντολές. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε το επίπεδο κάθε γραμμής σε λίστες με αυτές τις εντολές.
   Διαγραφή μορφοποίησης: Η εντολή Διαγραφής μορφοποίησης θα αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος της μορφοποίησης από το επιλεγμένο κείμενο και θα την επιστρέψει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

  Οι εντολές για μορφοποίηση κειμένου εμφανίζονται μόνο αν έχετε επιλέξει ένα δείκτη κράτησης θέσης ή ένα κείμενο μέσα σε ένα δείκτη κράτησης θέσης. Ενδέχεται να χρειαστεί να κάνετε κλικ στο κουμπί Περισσότερα για να δείτε όλες τις εντολές.

  Προσθήκη σημειώσεων ομιλητών

  Μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις στις διαφάνειες σας από το παράθυρο "Σημειώσεις". Συχνά ονομάζονται σημειώσεις ομιλητών, μπορούν να σας βοηθήσουν να εκφωνήσετε ή να προετοιμαστείτε για την παρουσίασή σας. Απλά κάντε κλικ στο παράθυρο στο κάτω μέρος του παραθύρου και αρχίστε να πληκτρολογείτε.

  Πληκτρολόγηση στο παράθυρο σημειώσεων

  Μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε την άκρη του παραθύρου για να το αλλάξετε το μέγεθος.

  Αλλαγή μεγέθους του παραθύρου σημειώσεων

  Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το παράθυρο Σημειώσεις από το μενού Προβολή.

  Εμφάνιση ή απόκρυψη σημειώσεων ομιλητών στο μενού Προβολή

  Πρόκληση!

  1. Ανοίξτε το αρχείο παράδειγμα . Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Google, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο και, στη συνέχεια, κάντε ένα αντίγραφο.
  2. Επιλέξτε διαφάνεια 14.
  3. Στο δείκτη που λέει 'Κλικ για να προσθέσετε τίτλο', εισαγάγετε το κείμενο Εθελοντής.
  4. Κάντε έντονη τη λέξη Εθελοντής και αλλάξτε το χρώμα γραμματοσειράς σε μια απόχρωση κίτρινου χρώματος.
  5. Στη δεξιά πλευρά της διαφάνειας, διαμορφώστε τις λέξεις κάτω από την περιοχή Ευκαιρίες: ως λίστα με κουκκίδες. Ο κατάλογος θα πρέπει να ξεκινά με το περιπατητή σκυλιών και να τελειώνει με τον συντονιστή συμβάντων.
  6. Αλλάξτε το μέγεθος γραμματοσειράς της λέξης Ευκαιρίες στα 24 pt.
  7. Προσθέστε μια σημείωση στη διαφάνεια που λέει Εισαγωγή συνδέσμου στον ιστότοπό μας.
  8. Όταν τελειώσετε, η διαφάνειά σας θα πρέπει να φαίνεται ως εξής:
   Βασικά κείμενα Παράδειγμα

  /en/tr_el-google-slides/-pictures-and-shapes/content/