Παρουσιάσεις Google: Ξεκινώντας με την παρουσίασή σας (Getting Started)

Lesson 8: Ξεκινώντας με την παρουσίασή σας (Getting Started)

/en/tr_el-google-slides/-converting-and-printing-docs/content/

Ξεκινώντας με την παρουσίασή σας

Οι Παρουσιάσεις Google σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε δυναμικές παρουσιάσεις διαφανειών. Αυτές οι παρουσιάσεις μπορούν να περιλαμβάνουν κινούμενες εικόνες, αφήγηση, εικόνες, βίντεο και πολλά άλλα. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε για τη διεπαφή Παρουσιάσεις Google και τα βασικά στοιχεία της ρύθμισης του εγγράφου σας, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών εργαλείων μενού και συντομεύσεων, των ρυθμίσεων μεγέθυνσης και της επιλογής ενός θέματος.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση των Παρουσιάσεων Google.

Η διεπαφή Παρουσιάσεις Google

Όταν δημιουργείτε μια νέα παρουσίαση στις Παρουσιάσεις Google, θα εμφανιστεί η διεπαφή των Παρουσιάσεων. Αυτή η διεπαφή εμφανίζει τη γραμμή εργαλείων, μαζί με την κύρια προβολή της παρουσίασής σας. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να τροποποιείτε διαφάνειες, να επιλέγετε ένα θέμα και να μοιράζεστε την παρουσίαση με άλλους.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεπαφή Παρουσιάσεις Google.

  Τίτλος παρουσίασης: Το Google Drive εμφανίζει τον τίτλο της παρουσίασής σας εδώ και στο παράθυρο προβολής της αρχικής σελίδας του Google Drive. Από προεπιλογή, οι νέες παρουσιάσεις ονομάζονται Παρουσίαση χωρίς τίτλο. Κάντε κλικ στον τίτλο για να αλλάξετε το όνομα.
  Αρχική οθόνη των Παρουσιάσεων Google: Αυτό το εικονίδιο υποδεικνύει ότι βρίσκεστε στη διεπαφή Παρουσιάσεις Google. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να μεταβείτε στην αρχική οθόνη των Παρουσιάσεων Google.
  Γραμμή εργαλείων μενού: στη γραμμή εργαλείων μενού μπορείτε να βρείτε διάφορα μενού για να εργαστείτε με την παρουσίασή σας. Κάντε κλικ σε ένα μενού για να δείτε τις διαθέσιμες εντολές και επιλογές.
  Επιλογές συνεργασίας: Κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση για να μοιραστείτε την παρουσίασή σας, καθώς και για να επιτρέψετε σε άλλους να την επεξεργαστούν και να συνεργαστούν σε αυτή. Κάντε κλικ στα Σχόλια για να προσθέσετε σχόλια ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων.
  Γραμμή εργαλείων συντομεύσεων: Αυτή η γραμμή εργαλείων παρέχει βολικά πλήκτρα συντόμευσης για τη μορφοποίηση της παρουσίασής σας.
  Παράθυρο περιήγησης διαφάνειας: Το παράθυρο περιήγησης διαφάνειας σάς επιτρέπει να προβάλετε και να οργανώσετε τις διαφάνειες στην παρουσίασή σας.
  Παράθυρο διαφάνειας: Εδώ μπορείτε να προβάλετε και να επεξεργαστείτε την επιλεγμένη διαφάνεια.
  Σημειώσεις: Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε σημειώσεις στην τρέχουσα διαφάνεια. Συχνά ονομάζονται σημειώσεις ομιλητών και μπορούν να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε ή να προετοιμάσετε για την παρουσίασή σας.
  Παρόν

  Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να αναπαραγάγετε την παρουσίασή σας.

Επιλέγοντας ένα θέμα

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά μια νέα παρουσίαση, οι Παρουσιάσεις Google θα σας προτρέψουν να επιλέξετε ένα θέμα. Τα θέματα σας δίνουν έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να αλλάξετε τη συνολική σχεδίαση της παρουσίασής σας. Κάθε θέμα έχει έναν μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων, γραμματοσειρών και διατάξεων διαφάνειας. Επιλέξτε ένα θέμα από το πλαίσιο στην δεξιά πλευρά του παραθύρου και θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την παρουσίασή σας.

Επιλογή Θέματος

Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία νέων θεμάτων ανά πάσα στιγμή, δίνοντας σε ολόκληρη την παρουσίασή σας μια συνεπή, επαγγελματική εμφάνιση. Αν θέλετε να αλλάξετε το θέμα σας, μπορείτε να ανοίξετε ξανά το πλαίσιο Θέματα κάνοντας κλικ στην εντολή Θέμα στη γραμμή εργαλείων συντομεύσεων.

Η εντολή Θέμα στη γραμμή εργαλείων συντομεύσεων

Εργασία με το περιβάλλον Παρουσιάσεων Google

Εδώ, θα σας δείξουμε πώς να περιηγηθείτε στο περιβάλλον των Παρουσιάσεων Google. Θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις γραμμές εργαλείων μενού και συντομεύσεων, να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση και να αναπαράγετε την παρουσίασή σας.

Το μενού και οι γραμμές εργαλείων συντόμευσης

Η διεπαφή Παρουσιάσεων Google χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό σύστημα μενού με μια γραμμή εργαλείων συντόμευσης. Τα μενού περιέχουν εντολές που ομαδοποιούνται ανάλογα με τη λειτουργία. Η γραμμή εργαλείων συντόμευσης έχει κουμπιά για ορισμένες εντολές που χρησιμοποιούνται συχνά.

Τα μενού και η Γραμμή εργαλείων συντομεύσεων

Εμφάνιση και απόκρυψη των μενού

Μπορείτε να επιλέξετε να ελαχιστοποιήσετε τη γραμμή μενού για να ελευθερώσετε περισσότερο χώρο για να εμφανίσετε τις διαφάνειες σας. Κάντε κλικ στην εντολή Απόκρυψη των μενού για να αποκρύψετε τη γραμμή μενού, αφήνοντας μόνο τη γραμμή εργαλείων συντομεύσεων στο επάνω μέρος του παραθύρου. Κάντε κλικ στην Απόκρυψη ξανά, για να εμφανιστεί ξανά η γραμμή μενού.

Απόκρυψη των μενού

Μεγέθυνση και σμίκρυνση

Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση της παρουσίασής σας με τη συντόμευση Εστίασης. Κάντε κλικ στο Φακουδάκι στη γραμμή εργαλείων συντόμευσης και, στη συνέχεια, μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη διαφάνεια. Ο δρομέας θα γίνει σαν ένα Φακουδάκι με ένα σύμβολο συν μέσα του. Τώρα μπορείτε να κάνετε αριστερό κλικ για μεγέθυνση ή δεξί κλικ για σμίκρυνση. Πατήστε Escape στο πληκτρολόγιό σας για να επιστρέψετε το δρομέα σας στο κανονικό.

Μεγέθυνση με το δρομέα

Μπορείτε να ρυθμίσετε την Εστίαση με μεγαλύτερη ακρίβεια στο μενού Προβολή.

Οι επιλογές εστίασης στο μενού Προβολή

Αναπαράγοντας την Παρουσίαση

Όταν είστε έτοιμοι να εμφανίσετε την παρουσίασή σας ή αν θέλετε να δείτε πώς θα φαίνεται κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, κάντε κλικ στο κουμπί ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στα δεξιά του μενού. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος για πρόσθετες επιλογές παρουσίασης.

Επιλογές παρουσίασης

Πρόκληση!

 1. Ανοίξτε τις Παρουσιάσεις Google και δημιουργήστε μια κενή παρουσίαση.
 2. Αλλάξτε τον τίτλο της παρουσίασης από Παρουσίαση χωρίς Τίτλο σε Παρουσίαση Πρακτικής.
 3. Επιλέξτε ένα θέμα για την παρουσίασή σας.
 4. Χρησιμοποιήστε το μενού Προβολή για να ρυθμίσετε το ζουμ στο 50%.
 5. Όταν τελειώσετε, η παρουσίασή σας θα πρέπει να φαίνεται σαν αυτή: Σημείωση: Τα χρώματα και οι γραμματοσειρές μπορεί να διαφέρουν.
  Ξεκινώντας το Παράδειγμα Πρόκληση

/en/tr_el-google-slides/-slide-basics/content/