Χάρτες Google: Τι είναι οι Χάρτες Google (What is Google Maps?)

Lesson 1: Τι είναι οι Χάρτες Google (What is Google Maps?)

Τι είναι οι Χάρτες Google;

από τον Bill

Πού είμαστε και πάλι;

Όταν μεγάλωνα, οι γονείς μου και εγώ θα κάναμε ένα οδικό ταξίδι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μερικές φορές θα οδηγούσαμε στην παραλία, μερικές φορές στα βουνά, και μερικές φορές απλά κάπου που δεν είχαμε πάει ποτέ πριν. Ανεξάρτητα από τον προορισμό, ήμουν βέβαιος ότι θα πακετάρουμε τουλάχιστον ένα πράγμα: έναν χάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, έναν πολύ μεγάλο χάρτη που είχαν αγοράσει οι γονείς μου προτού γεννηθώ ακόμη : ο πλήρης Άτλας Οδών των Ηνωμένων Πολιτειών (και των γύρω περιοχών) του Rand McNally. Όπου και αν βρεθήκαμε, ξέραμε ότι θα είμαστε κάπου μέσα στο χάρτη μας, ότι ποτέ δεν θα χανόμασταν εντελώς.

Ίδιος προορισμός, διαφορετικά εργαλεία

Σήμερα, θα εκπλησσόμουν αν έβρισκα τον ίδιο χάρτη στο αυτοκίνητο των γονιών μου. Όχι επειδή είναι εντελώς άχρηστος, αλλά επειδή έχουν βρει κάτι πολύ πιο εύκολο: τους Χάρτες Google .

Οι Χάρτες Google είναι ένας δωρεάν online χάρτης από την Google. Είναι προσβάσιμος μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού ή ως εφαρμογή για κινητές συσκευές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για να λάβετε οδηγίες βήμα προς βήμα, να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές επιχειρήσεις και πολλά άλλα! Για παράδειγμα, αναρωτηθήκατε ποτέ πού δημιουργούμε το περιεχόμενο για τον ιστότοπό μας; Δείτε το στον παρακάτω χάρτη Google!

Πάρτε οδηγίες

Κάθε φορά που πηγαίνω κάπου για πρώτη φορά, χρησιμοποιώ τους Χάρτες Google για να λάβω οδηγίες. Απλά κατευθυνθείτε στο maps.google.com , επιλέξτε Οδηγίες και εισάγετε τον προορισμό σας. Αυτό το βίντεο θα σας δείξει πώς λειτουργεί:

Αποκτήστε (ακόμα καλύτερες) οδηγίες

Εάν διαθέτετε smartphone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Χάρτες Google . Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας δώσει δωρεάν οδηγίες στροφή προς στροφή, πράγμα που σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να σας πει ακριβώς πότε να στρίψετε αριστερά, να κάνετε αναστροφή ή απλά να συνεχίσετε να οδηγείτε. Οι Χάρτες Google μπορούν να σας πουν ακόμη πότε υπάρχει πολλή κίνηση στο δρόμο σας και θα σας προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή.

Βρείτε πληροφορίες γρήγορα

Οι Χάρτες Google είναι κάτι περισσότερο από απλά να βρείτε το δρόμο σας. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με διαφορετικούς χώρους που έχουν ενσωματωθεί απευθείας στον χάρτη. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αναζητήσετε τη διεύθυνση ενός τοπικού καφέ απλά αναζητώντας το όνομά του. Θα μπορείτε επίσης να δείτε μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά και να πάρετε έναν σύνδεσμο για τον ιστότοπο.

Πηγαίνετε για εξερεύνηση

Οι Χάρτες Google είναι πραγματικά ένα χρήσιμο εργαλείο. Μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε και να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε, πριν να φτάσετε εκεί. Όμως, ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για τους Χάρτες Google αναφέρεται σε κάτι λιγότερο πρακτικό.

Σε αντίθεση με έναν χάρτινο χάρτη, οι Χάρτες Google δεν περιορίζονται σε μια πολιτεία ή μια χώρα. Στην πραγματικότητα, παρέχει χάρτες για σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου. Σε συνδυασμό με τις δορυφορικές εικόνες, τις φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί από τους χρήστες και τη δυναμική λειτουργία προβολής δρόμου της Google, οι Χάρτες Google είναι κάτι περισσότερο από απλά ένας χάρτης. Είναι ένας διαδραστικός άτλας ή ένας τρόπος να μάθεις για διαφορετικούς τόπους και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Εναλλακτικές λύσεις για τους Χάρτες Google

Έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο μιλώντας για τους Χάρτες Google, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα δωρεάν εργαλεία χαρτογράφησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού. Ορισμένα από αυτά μπορούν ακόμη και να είναι προ-εγκατεστημένα στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποια υπηρεσία χαρτογράφησης να χρησιμοποιήσετε, συνιστούμε να δοκιμάσετε μερικές, για να δείτε ποιες προτιμάτε.

/en/tr_el-google-maps/-google-using-google-maps/content/