Έγγραφα Google: Δημιουργώντας Έγγραφα Google (Creating Google Docs)

Lesson 3: Δημιουργώντας Έγγραφα Google (Creating Google Docs)

/en/tr_el-google-docs/-google-drive-getting-started/content/

Δημιουργία νέων αρχείων

Το Google Drive σάς δίνει πρόσβαση σε μια σειρά εργαλείων που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε διάφορα αρχεία, όπως έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Υπάρχουν πέντε τύποι αρχείων που μπορείτε να δημιουργήσετε στο Google Drive:

 • Έγγραφα: Για τη σύνταξη επιστολών, φυλλαδίων, δοκιμίων και άλλων αρχείων κειμένου (παρόμοια με τα έγγραφα του Microsoft Word)
 • Υπολογιστικά φύλλα: Για την αποθήκευση και την οργάνωση πληροφοριών (παρόμοια με τα βιβλία εργασίας του Microsoft Excel)
 • Παρουσιάσεις: Για τη δημιουργία slideshows (παρόμοια με τις παρουσιάσεις του Microsoft PowerPoint)
 • Έντυπα: Για συλλογή και οργάνωση δεδομένων
 • Σχέδια: Για τη δημιουργία απλών διανυσματικών γραφικών ή διαγραμμάτων

Η διαδικασία δημιουργίας νέων αρχείων είναι η ίδια για όλους τους τύπους αρχείων. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο αρχείο:

 1. Από το Google Drive, εντοπίστε και επιλέξτε το κουμπί Νέο και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που θέλετε να δημιουργήσετε. Στο παράδειγμά μας, θα επιλέξουμε τα Έγγραφα Google για να δημιουργήσουμε ένα νέο έγγραφο.
 2. Το νέο σας αρχείο θα εμφανιστεί σε μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εντοπίστε και επιλέξτε το πεδίο Έγγραφο χωρίς τίτλο επάνω αριστερά.
  Επιλογή μη εξουσιοδοτημένου εγγράφου.
 3. Θα εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου "Μετονομασία". Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το αρχείο σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο εξω από αυτό.
  Πληκτρολογώντας ένα νέο όνομα.
 4. Το αρχείο σας θα μετονομαστεί. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο αυτό ανά πάσα στιγμή από το Google Drive, όπου θα αποθηκευτεί αυτόματα. Απλά κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε ξανά το αρχείο.

Ίσως παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει κουμπί Αποθήκευση για τα αρχεία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το Google Drive χρησιμοποιεί τη λειτουργία αυτόματης αποθήκευσης, η οποία αποθηκεύει αυτόματα και αμέσως τα αρχεία σας καθώς τα επεξεργάζεστε.

Όλες οι αλλαγές αποθηκεύτηκαν.

Χρησιμοποιώντας πρότυπα

Ένα πρότυπο είναι ένα προσχεδιασμένο αρχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε γρήγορα νέα έγγραφα. Τα πρότυπα περιλαμβάνουν συχνά προσαρμοσμένη μορφοποίηση και σχέδια, ώστε να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και προσπάθεια κατά την έναρξη ενός νέου έργου. Τα περισσότερα πρότυπα έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε συγκεκριμένους τύπους αρχείων. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο για να δημιουργήσετε γρήγορα ένα βιογραφικό ή ένα ενημερωτικό δελτίο.

Πρότυπο πρότυπο εγγράφου.

Μπορείτε να βρείτε μια ευρεία επιλογή προτύπων στη συλλογή προτύπων του Google Drive . Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι πολλά από αυτά τα πρότυπα δεν έχουν σχεδιαστεί πολύ καλά και είναι συχνά δύσκολο να βρείτε συγκεκριμένα πρότυπα μέσα στη συλλογή. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε τη χρήση προτύπων που έχει δημιουργήσει η Google, τα οποία τείνουν να είναι υψηλότερης ποιότητας από τα πρότυπα που έχουν υποβάλει οι χρήστες.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα επίσημο πρότυπο Google:

 1. Μεταβείτε στη συλλογή προτύπων . [Σημείωση μεταφραστή: Προς το παρόν τα πρότυπα δεν είναι διαθέσιμα στα Ελληνικά]
 2. Όταν βρείτε ένα πρότυπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο πρότυπο για να το επιλέξετε.


 3. Θα δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο με το επιλεγμένο πρότυπο. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το αρχείο με τις δικές σας πληροφορίες.
  Πρότυπο που εφαρμόζεται για την τεκμηρίωση.

Πρόκληση!

 1. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Google και ανοίξτε τη συλλογή προτύπων του Google Drive .
 2. Βρείτε ένα πρότυπο και επιλέξτε Χρήση αυτού του προτύπου.
 3. Μετονομάστε το αρχείο.
 4. Δοκιμάστε να επιστρέψετε στο Google Drive για να δείτε ότι το νέο σας αρχείο έχει προστεθεί.
 5. Εάν βρίσκεστε σε επιτραπέζιο υπολογιστή, προσθέστε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας στο Google Drive.

/en/tr_el-google-docs/-google-drive-uploading-files/content/